CIMCentre Excursionista de Bellpuig

Dimecres, 23 Gener 2019

Presentació

Als anys 70 un grup de joves de la nostra vila es varen agrupar per formar un col·lectiu que, preocupant-se del fet cultural i diferencial a Catalunya, impulsà la nova cançó a casa nostra, organitzant diferents recitals i culminant amb les primeres Sis Hores de Cançó de les nostres contrades.

Del Grup de Joves, que fou amb aquest nom com es donaren a conèixer, sorgiren diferents grups, entre ells el Grup d’Espeleologia (1977-78). Aquest grup fou un dels fundadors de L’Agrupació Excursionista de L’Urgell (A.E.U.), amb seu a Tàrrega.

Davant l’interès que despertà aquest grup en altres vilatans afeccionats a l’excursionisme, a l’escalada, etc., l’any 1982 es va prendre la decisió de crear una entitat excursionista a Bellpuig, quedant legalitzada oficialment el 1983.

El C. E. CIM forma part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (F.E.E.C), de la VIII Vegueria i, per defecte i obligat, també de la F.E.M. Actualment, l'entitat compta amb uns 200 socis i sòcies, tant de la vila com de la comarca i d'altres contrades, sense existir cap tipus de limitació per temes d'edats.

Recuperant l'esperit compromés del Grup de Joves originari, l'any 2000, dins el propi CIM, va nèixer un grup ecologista d'àmbit municipal, denominat CIM Natura. I des del 2002, assumint el caràcter de dinamització i compromís nacional que històricament han tingut els centres excursionistes catalans, el CIM és l'organitzador del Correllengua a Bellpuig, així com soci de l'entitat que ho promou, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua.

Enllaços socials

Facebook
Twitter
RSS

Llista de correu

Vols estar informat de totes les activitats que realitzem? Inscriu-te!!

Contacte

Vols fer-nos alguna suggerència?
Comentar-nos algun problema?


Contacta'ns

cimbellpuig.cat v3

Vàlida per a l'XHTML 1.0

Disseny i desenvolupament: L'Esquirol Imprudent