CIMCentre Excursionista de Bellpuig

Dimecres, 20 Setembre 2017

Notícies

3ª Marxa popular pels Plans de la Vall del Corb

01 February 2012

Cartell MarxaPodeu trobar tota l'informació a:

www.cimbellpuig.cat/Marxa/

O busqueu-nos al Facebook!

O envieu-nos un correu a:

cim@cimbellpuig.cat

A partir del dia 1 de febrer us podreu inscriure aquí mateix a:

"Menu" -> "El CIM" -> " Pagaments per web"

Pla de Llicències pel 2012

15 December 2011

Per fi la FEEC ha publicat el Pla de llicències per l'any que ve (2012). Podreu trobar els preus i cobertures a l'apartat: "documents" d'aquesta web o tota la informació a la web de la FEEC ( http://www.feec.es/menu-feec/llic%C3%A8ncies )

Per una qüestió de país, els membres de la Junta del Centre excursionista CIM us recomanem que us tragueu la llicència de la FEEC "No habilitada" (La catalana).

I Lliga catalana de Curses d'Ultra Resistència

01 November 2011

Ja s'han publicat les classificacions de la "I Lliga catalana de Curses d'Ultra Resistència"- El nostre companys Enric Sabaté ha quedat classificat en quart lloc (a només cinc punts i mig del tercer classificat...) de la categoria "Master" (Més grans de 50 anys)

Podeu trobar la classificació per cursa a l'apartat documents d'aquesta web.

Felicitats Enric!

"In memoriam"

31 October 2011

La Montse i l'Ignasi ens fan arribar la notícia de la desaparició de l'Anatoly Moshnikov. Guia, i company seu a la expedició que van fer aquest estiu al cim de l'Elbrus, a les muntanyes del Caucas.

A l'apartat "documents" d'aquesta web, podeu trobar l'escrit: "In memoriam", el seu petit homenatge personal cap a una personal, que tot i la breu relació que hi van tenir, va deixar una profunda petjada...

Anatoly: Descansa en pau!

 

La Tor des Gegants

19 September 2011

El nostre company i amic Enric Sabaté ha acabat (que ja és un mèrit...) en el nº 109 la cursa de muntanya “La Tor des Gegants” (http://www.tordesgeants.it/tdg/index.php/spa/ ) Una activitat per l’entorn dels Alps, només reservada pels superhomes: 330km de recorregut, 24.000 metres de desnivell acumulat, i  amb només set dies de temps per a fer-ho...

 

Doncs això: Felicitats Enric!

Bellpuig i la guerra de Successió

24 August 2011

"Bellpuig i la guerra de succeció" Aquesta és la proposta de la revista el Pregoner pel dimecres 24 d'agost a les 22 hores, a la plaça de l'oli de Bellpuig.

La xerrada serà a càrrec de l'Eduard Puig i Bordera,bellputxenc, historiador i estudiós del període que va entre la guerra dels segadors i la guerra de successió a la comarca de l´Urgell i a Bellpuig en concret.

Aquesta xerrada té moltes similituts a la proposta que en els darrers  anys es feia desde"el CIM-Correllengua", i que consistia en recuperar la memoria histórica del nostre país a partir de fets importants que han succeit a la nostra vila.

Curs Identificació Ocells

30 April 2011

El dia 1 d’abril s’obrirà el període d’inscripció del “2º Curs d’identificació d’ocells”.

Aquest és un curs teòric i pràctic que permetrà, en la sessió teòrica, conèixer el món dels ocells i les seves característiques, dins dels ambients esteparis dels secans de Bellpuig, Belianes i Preixana.

Durant la sortida de camp, podrem observar les principals especies d’ocells d’aquests hàbitats, aplicant els criteris visuals i auditius que els ornitòlegs ens hauran ensenyat.

Excursió botànica

22 April 2011

Excursió botànica amb bicicleta, el diumenge 22 de maig. Sortida a les 9 del matí del Parc del Convent

Excursió botànica amb bicicleta, el diumenge 22 de maig. Sortida a les 9 del matí del Parc del Convent

Marxa Plans Corb

23 March 2011

A les nou del matí, del diumenge 27 de març,  tres-centes persones sortien del Parc del Convent per participar en la 2a. Marxa dels plans de la Vall del Corb. 

De matinada, el dia havia començat amb trons i llamps però alhora de sortir queia una pluja fina i el sol anava traient el cap. No va ploure més en tot el dia i el paisatge apareixia sota les bambes o botes, segons el gust de cadascú, net i pristí.

A les nou del matí sortíem del Parc direcció al canal a on trencarem a mà dreta fins creuar la carretera de Belianes amb l’ajuda de la Guàrdia Urbana.  Continuarem pel costat del canal en direcció Vilanova, per on s’ha fet  una bonica i lloable plantada d’arbres.  Torçarem cap a la esquerra per un camí secundari  que planejava  per un mar de camps verds, fins arribar al poblat dels Eixaders.  Allà hi trobàrem el primer avituallament amb coca i sucs.

A partir d’aquí, el recorregut transcorre pel llit del riu Corb. Passarem per sota la carretera de Belianes, pel pont on baixaria la rubinada d’un Corb esverat i que queda amagat sota la carretera.  En aquest punt uns companys col·laboradors de la Marxa ens indicaven el camí que havien de seguir els que feien la ruta curta i els que fèiem la llarga.  Seguint per la llarga. Veiem Belianes a mà dreta i sortirem del llit del riu, donat que a partir d’aquí comença a haver-hi aigua. Pel costat lluïen les vinyes, marges de pedra seca i camins amb tanca natural de ravenisses i esbarzers en flor.  En veure Sant Martí, girarem a mà esquerra, enfilant-nos  vers la ermita de Sant Roc. Els arcs i el presbiteri de la qual,  semblen retallats i posats davant un cel blau, com un escenari romàntic. Des d’aquest punt elevat, voral de la plana, la vista s’escampa lluny resseguint campanars i pobles. 

Segellarem la targeta de control i varem recuperar forces amb un avituallament amb taronges, aigua, plàtans i nous.  Al sortir de Sant Martí creuarem les obres del canal Segarra-Garrigues. Tot seguit el camí estava plagat de garrics i de romaní en flor.  L’olor profunda canviava a cada pas, de l’olor de la flor de l’ametller a la de la flor del romaní. Aire embriac de després de la pluja amb l’escalf del sol. Camps llaurats sembrats de pedra tosca, blanquinosa i polsosa. Sembla que de les mateixes pedres en sorgeixin  els ametllers florits. Aquí els pulmons ja estaven pletòrics i  oxigenats, en ple rendiment.  A més, començava la baixada vers el braç del Corb que ve de Belianes i va cap a Preixana. Arribats a Montalbà, pomes del país i aigua. Enfilàvem de nou el canal cap a Bellpuig. Tram amb una vista molt bonica, si hi hagués més arbres semblaria un tram del Canal du Midi a França. Arribats al Parc del Convent, després de segellar el darrer control, l’organització ens obsequia amb un boc’n roll i fulletons turístics del poble i la comarca.

Havia arribat l’hora d’un bon entrepà de llonganissa a la brasa.  Bon menjar, bon ambient a on no hi falta una bona conversa del decurs de la Marxa i la satisfacció del cos i la ment després de l’exercici físic.  Una gran diada esportiva per un territori, cal dir-ho i sentir-ho, meravellós.

Marxa Popular pels Plans de la Vall del Corb

22 March 2011

La Marxa pels plans de la Vall del Corb és una activitat popular, esportiva i saludable, que pretén divulgar la cultura i el coneixement del propi territori. I Com es viu el territori?  Doncs, evidentment, caminant, corrent i trepitjant-lo!

La Marxa és una prova esportiva, no competitiva, que la poden fer els esportistes més entrenats en curses, així com, grups d’amics i famílies. Amb l’objectiu que cadascú triï la intensitat que li vagi bé, i es pugui anar familiaritzant amb aquest tipus d’activitat, enguany comptarem amb dos circuits: un de 14Qm i el clàssic de 25Qm. 

Que ens espera…  Un ambient esportiu i el descobriment de nous indrets d’una forma propera i divertida. Un matí de salut i bona companyia. Una festa per prendre consciència de l’estimació a la terra i a la idea d’avançar des del respecte i el coneixement del propi territori.

Hi trobarem…. Sembrats, oliveres, alguna vinya i una xarxa generosa de camins que nodreix la vida dels pobles i pagesos de la plana. Caminarem pel llit del riu Corb i veurem cabanes de tàpial. Arquitectura senzilla i singular fortament arrelada a la terra: Tova, pedra, marges, esteles; la sèquia molinal i el canal d’Urgell. Ermites lligades a la història dels pobles de la plana. La rica vida ornitològica dels secans: abellerols, sisons, torlits, xoriguers i un esplendorós món vegetal i animal que conforma la riquesa natural de la nostra terra.

El silenci de la plana, només interromput  per una bona conversa,
la respiració rítmica de l’atleta i el cant llunyà d’un ocell.
Una plana verda, expectant aguarda, per celebrar l’arribada de la primavera
amb el repuntat dels ametllers florits i el córrer de la perdiu.

La II Marxa del plans de la Vall del Corb us espera!

Enllaços socials

Facebook
Twitter
RSS

Llista de correu

Vols estar informat de totes les activitats que realitzem? Inscriu-te!!

Contacte

Vols fer-nos alguna suggerència?
Comentar-nos algun problema?


Contacta'ns

cimbellpuig.cat v3

Vàlida per a l'XHTML 1.0

Disseny i desenvolupament: L'Esquirol Imprudent