CIMCentre Excursionista de Bellpuig

Dijous, 24 Gener 2019

Cròniques

Serrat de Sòbol

17 October 2009

La primera aventura del dia sempre és... Trobar-se al Parc a les vuit del matí! Si superem aquesta prova la resta ja està feta. Agafem els cotxes i ens encarem cap al massís del Port del Compte.  Un cop feta parada tècnica a Sant Llorenç de Morunys, anem cap a Sant Serni.  Una bonica ermita romànica amb baluard i campana, com de joguina.  Deixem els cotxes, ens ajustem les botes i carreguem les motxil.les i bastons. Comencen una ruta circular, familiar o sigui anunciada de categoria mitjana-fàcil, per la vessant soleia, que transcorre per la zona occidental del Lord. Zona espectacular envoltada de grans conglomerats, així com, per cingles amb nom i cognoms que s’obren en caiguda lliure.

Comença l’excursió a la sortida del túnel, toscament foradat en la roca de la serra de Bastets que porta al Santuari del Lord. Es comença a caminar cap a ponent per un antic camí en suau pujada, per escalfar. Deixem a mà dreta el Pas de la Roca Foradada.  Seguim pujant pel camí mig excavat a la roca que en diferents llaçades va guanyant altura. Aquest tram és l’antic camí ral que comunicava les poblacions de Sant LLorenç de Morunys i Solsona quan encara no hi havia les carreteres actuals

Rodellar - Otín

20 September 2009

El pre pirineu Aragonés, te el seu atractiu,  quasi com el nostre, però més agrest, lo que li dona un sentit més aventurer, el problema per a nosaltres son les dues hores com a mínim d’aproximació que tenim fins on comença l’excursió, un pal de 9 a 10 hores, per un diumenge.


Ens trobem en una zona on reina el barranquisme i l’escalada, la quantitat de practicants impressiona, on es poden veure les parets properes a Rodellar plenes de gent penjada, no exagerem si diem que poguérem contar més o menys en un llarg de 2 km dos centenars d’escaladors i acompanyants, sense contar els barranquistes que no veiem.
Deixem els vehicles al bell mig de Rodellar, vila que segurament es viva gràcies als esports de muntanya. Creuem la vila baixant pel barri de Honguera on trobem el sender amb pis de pedra, que suaument ens fa pujar, per oferir-nos una panoràmica del barranc amb la vila al darrera i Peña Cuervo a l’esquerra. El sender baixa serpentejant fins al llit del riu . El creuem per poder arribar al brollador de Mascún, (font natural) d’on brolla el riu entre les parets rocoses que toquen a los Ventanales, capricis de la natura que a l’alt de les parets a fet l’erosió.

La Gritella

06 September 2009

Una excursió fora de calendari, sempre resulta un xic especial, els participants i més els responsables acostumen a anar més despreocupats que quant es te la responsabilitat de guiar un grup més nombrós de gent, així doncs només tres senderistes anem a una mitja  descoberta del terreny en aquesta matinal per les muntanyes de Prades.


Aparquem el vehicle a la vora del barranc de la Pedregosa, en el moment d’endinsar-nos al fons del barranc ens adonem que el “guia” es treu de la motxilla un podall, renoi, avui anem de descobridors. A cop de podall i pel dret  arribem al fons del barranc i anem seguint aigües avall, en un principi sols un rajolí d’aigua ens acompanya, més avall ja ens toca anar vorejant amb més o menys dificultat les basses plenes del preuat líquid.

El Midi Ossau

05 July 2009

Vàrem escollir aquesta sortida per ser un pic emblemàtic de la zona i també per la seva “dificultat” de grimpada.
No sempre es visiten pics on una part important del recorregut te trams d’escalada de grau baix o grimpada de certa dificultat, per precaució anàvem ben equipats, casc, arnes, corda i estris adients.


Situats al pirineu aragonès, després de Sallent de Gallego i de les pistes de Formigal tot just passat el pas fronterer ja en terra francesa, deixem els vehicles a peu de carretera en una zona d’aparcament i ens endinsem a l’esquerra per una pista d’accés al Centro Pastoril de Aneou, travessem el rierol per un petit pont i anem pujant entre prats verds fen ziga-zaga per el  costerut camí fins al coll des d’on ja veiem el refugi de Pompie i al fons el coll de Suzón on ens dirigim. Arribem al refugi on ens trobem amb una companya i un company que ja ens esperàvem des de el dia abans per a fer tots junts l’ascensió.

Serra Sant Gervàs

30 May 2009

Aquesta important per??, poc coneguda serralada que es troba a cavall entre la Pobla i el Pont, amb els ports de Perves i Viu de Llevata ?©s pas obligat de la ruta a la Vall d‚ÄôAran. Despr?®s d‚Äôanys i panys que el CIM no hi dedicava massa inter?®s, a rel de portar el naixement del 2008 al Dolmen de la Casa Encantada, sembla que hem descobert de nou alguns d‚Äôaquests llocs emblem?†tics. Enfilem la N-260 (Eix Pirenaic) des de la Pobla de Segur, un cop passen Senterada i Perves, molt abans de Viu de Llevata, a l‚Äôesquerra, arranca la pista asfaltada que ens du fins al nucli d‚ÄôAdons (1.340 m.) situat al peu de la serra, segons Alpina edici?? 1.975 abandonat, avui, per?? hem pogut apreciar la recuperaci?? de la major part de les cases existents.

La Mola de Sant llorenç

15 March 2009

El Parc Natural de Sant Llorenç amb la Mola, que és la cirereta que adorna el pastis és, la zona més emblemàtica i popular de les comarques del Vallès, Bages i Barcelonès,. Així doncs amb bon criteri, la junta del CIM va incloure aquest indret al calendari de sortides 2009, per a fer-hi la caminada i dinar de la trobada anual de germanor que organitza l’entitat. Per la quantitat de senderistes que ens hi aplegarem, ratllant els quaranta, val a dir que la van encertar de ple.


Sortim com de costum de Bellpuig a les 8 h. per l’eix fins a Navarcles i Talamanca, vila d’interès turístic que mereix una parada, seguim fins al Coll d’Estenalles, on deixem els vehicles i on el gruix de l’expedició emprenem la caminada, mentre els altres u faran des de Can Robert per Can Pobla ja tocant a Matadepera i que es “diguem-ne” la ruta més turística.

El Boumort

01 January 2008

Del SALT de la N??via a Solduga i l‚Äôermita de Sant Mart??. Com es habitual, tanquem el cicle del calendari oficial de les activitats del centre, amb la portada del naixement en algun indret, m?©s o menys emblem?†tic de la nostra geografia. Aquest any v?†rem escollir la serra del Boumort, que, es troba a cavall entre ICONA, La Pobla de Segur, Gerri de la Sal i Cab??, a l‚Äôextrem est. Per no fer un circuit massa llarg, pugem amb els vehicles un bon tros de la pista que arranca uns 500 m. abans d‚Äôarribar a la vila de Gerri, al aiguabarreig del Segre i el riu Major, deixem el contingent motoritzat passat el bosc de la Pentina entre la Portella i el Salt de la N??via.

Puigsacalm

22 August 2007

De travessa pel Puigsacalm Serra de Llancers - Canal dels Ganxos - Serra de Corull i Salt de Sallent Na cal buscar rutes d‚Äôalta muntanya ni boscos internacionals, tenim al nostre abast una serralada pre pirinenca de variada vegetaci?? i terrenys de m??ltiples contrastos on t‚Äôhi pots plantar en escasses dues hores de cotxe. Un d‚Äôaquest llocs es la zona volc?†nica de la Garrotxa i les serres que l‚Äôenvolten. Iniciem la travessa de tres dies (sota amena?ßa de pluja), a la carretera que, des de Torell?? (Osona), pel coll de Bracons va a Olot.

Un tomb pel massís del Vignemale

11 February 2007

Ruta: Bujaruelo - Coll Lady Lyst?©r - Glacier d‚ÄôOssoue - Port de Bernatuara. L‚Äôextraordinaria vall del Ara, menys coneguda que la de Ordesa, pero, no menys emblematica, fou el lloc escollit per arrencar la travessa habitual que acostumem a fer (alguns) per aquestes dates.

Situats a St.Nicol?°s de Bujaruelo (1.338 m.) on si pot arribar amb vehicle rodat, un indret que aconsellem visitar com a turista, sense ganes de caminar, el lloc i el seu entorn son prou interessants, les aig?ºes del riu Ara que donen nom a la vall, el pont romanic, l‚Äôantic hospici de St.Nicol?°s i les curtes passejades per la vall, donen per pasar-hi un bon dia de lleure.

La Baronia de Rialb

02 February 2007

Aprofitant que no ten??em sortida al centre i el cos ens demanava marxa, ens v?†rem apuntar a les rutes del Segre i donar un tomb per la Baronia de Rialb amb el guiatge dels companys del C.E. Pontsic?†. E

l rom?†nic d‚Äôaquesta contrada es abund??s i interessant, les ermites s‚Äôhi compten a dotzenes. Emprenem l‚Äôexcursi?? vorejant el riu Rialb fins a l‚Äôermita de Sant Mart?? del Puig, tornem una mica endarrere i ja per sender a l‚Äôermita de Sant Salvador del Mas Barrat, tornem a la pista fins al llogaret de Ramoneda amb ermita inclosa.

Enllaços socials

Facebook
Twitter
RSS

Llista de correu

Vols estar informat de totes les activitats que realitzem? Inscriu-te!!

Contacte

Vols fer-nos alguna suggerència?
Comentar-nos algun problema?


Contacta'ns

cimbellpuig.cat v3

Vàlida per a l'XHTML 1.0

Disseny i desenvolupament: L'Esquirol Imprudent