CIMCentre Excursionista de Bellpuig

Dijous, 24 Gener 2019

La Punta Pericana

05 May 2012

No va poder ser la intenció inicial de fer un bivac al Montsant, però l'alternativa va resultar prou bona: Pujada a la Punta Pericana (1.045m), una de les talaies del Montsant. Aquí teniu la crònica corresponent:

Tot i siguent coneixedors de molts indrets d'aquesta emblemàtica serra, sempre trobem indrets que encara no hem visitat, per tant, decidim en aquesta ocasió coronar aquesta punta.

Situats a Santa Magdalena cara N. de la serra del Montsant i a tir de pedra de la vila d'Ulldemolins, emprenem els 400 m. de desnivell que més o menys hi ha fins al cim, seguint un camí que arranca de la mateixa ermita direcció E. cap Albarca. A pocs metres deixem l'esmentat camí per endinsar-nos a S.E. directament a les parets del Montsant, la pujada es forta i arrencant amb fred encara es nota més, passem el Grau de la Cova del Corb i uns metres més amunt donem un cop d'ull a la cova del mateix nom, una balma més que interessant, finalment toquem carena on creuem el GR-171. Seguim a S. pujant a la Punta del Peret (1.104 m.) des d'on divisem

 l'objectiu de l'excursió, anem lleugerament a W.  passant per la Cova del Caterí i tot seguit, ja som sota la Pericana.

Per arribar al cim d'aquesta petita mola, és obligat fer-ho per una mini via ferrata, de fàcil accés per als més o menys experts i més dificultós per a novells o poc acostumats, la reduïda mola, dona una sensació de atalaia on tens als teus peus tot el bell mig del Montsant.

Seguim la caminada no sense la dificultat de cercar el senderó a ponent i que baixa cap al llit del barranc de la Mare de Deu i seguin-lo fins al emblemàtic Toll de l'Ou, un dels punts de parada obligada i més en aquesta ocasió en que l'aigua  hi baixava amb certa abundància.

Continuem ara direcció N. pel GR-171 per un tram de sender, potser dels més transitats d'aquesta serra i que circula de N. a S. de Ulldemolins a La Morera. Pi de la Carabasseta (1.033 m.) un altre indret prou conegut que es troba al alt de la paret nord i sobre les conegudes ermites de Sant Antoni i Santa Magdalena.

En aquesta ocasió i perquè el temps ho ha permès, acabem la jornada senderista a l'ermita de S. Antoni on l'espai adequat, permet fer-hi un bon dinar a la brasa, que feu les delícies dels esforçats excursionistes.

Xarxes socials

Comparteix-ho

Enllaços socials

Facebook
Twitter
RSS

Llista de correu

Vols estar informat de totes les activitats que realitzem? Inscriu-te!!

Contacte

Vols fer-nos alguna suggerència?
Comentar-nos algun problema?


Contacta'ns

cimbellpuig.cat v3

Vàlida per a l'XHTML 1.0

Disseny i desenvolupament: L'Esquirol Imprudent